ЗВІТ директора про пророблену роботу 2020-2021 н.р. Трифонівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Шостенко Л.М.

09.09.2021 13:52

На виконання п. 4 ст. 38 Закону  України « Про повну загальну середню освіту» п. 3 наказу Міністерства освіти і науки України від

28.01.2005 № 55 «Про запровадження звітування керівників дошкільних,

загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів»,

керуючись Примірним положенням про порядок звітування керівників

дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних

закладів про свою діяльність перед педагогічним колективом та

громадськістю, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України

від 23.03.2005 №178, у відповідності до функціональних обов’язків та з

метою подальшого утвердження відкритої, демократичної, державно-

громадської системи управління освітою, запровадження колегіальної

етики управлінської діяльності у школі, що базується на принципах

взаємоповаги та позитивної мотивації, представляю Вашій увазі звіт про

свою діяльність та підсумки роботи колективу за 2020 –2021навчальний рік.

У своїй діяльності впродовж  звітного періоду я, як директор школи,

керувалася посадовими обов’язками, основними нормативно-правовими

документами, які регламентують роботу навчального закладу:

Конституцією України, Законами України «Про освіту», «Про повну загальну

середню освіту», «Про основні засади мовної політики в Україні»,

Статутом школи та чинними нормативно-правовими документами у галузі

освіти.

Я вважаю, що головне завданням   сучасного закладу загальної середньої освіти - створити  освітнє середовище, в якому буде приємно навчатись і навчати, яке даватиме здобувачам освіти  не тільки знання, а й уміння застосовувати їх у повсякденному житті. Водночас батькам теж  буде подобатися відвідувати цю школу, адже тут панують співпраця та взаєморозуміння.

 

 

1.Аналізуючи навчальний процес  закладу освіти впродовж 2020-2021 навчального року, я хочу почати з успішності та якості навчання.

У 2020-2021н.р. навчалося 112 учні, з яких оцінено 78 учнів. 34 учня 1-3 класів не оцінювалися, згідно нормативно-правових докуменів.

Середній кількісний показник   рівня  навчальних досягнень такий:

Високий рівень - 4 учнів ( 5,2 %);

- Достатній рівень - 19 учнів ( 24,3 %);

- Середній рівень - 52 учнів ( 66,7%);

- Початковий рівень - 3 учнів ( 3,8%).

Середній якісний показник навчальних досягнень по закладу становить

29.5%.

Підсумовуючи проведений аналіз успішності  за 2020-2021н.р хочу  зазначити, що тривожним є факт наявності здобувачів освіти  з оцінками початкового рівня,   та низький показник здобувачів освіти з оцінками високого рівня.

В чому причини ?

 1.У зв’язку із запровадженням карантинних обмежень цей навчальний рік

був особливим і в організації, і проведенні освітнього процесу. Навчання

проходило як очно так і з використанням дистанційних форм. Варто

зазначити, що коли школа працювала дистанційно, то всі навчальні заняття проходили за розкладом в синхронному та асинхронному  режимі .Наказом по школі №131-о від 09.11.2020 р. :

1.1.Затверджено графік уроків під час дистанційного навчання :

1 урок 08:30-09:00

2 урок 09:30-10:00

3 урок 10:30-11:00

4 урок 11:30-12:00

5 урок 12:30- 13:00

1.2. Затверджено розклад уроків.

1.3.Вчителі-предметники здійснювали  дистанційне навання в цифровому середовищі : ZOOM, Viber,електронна пошта.

1.4. Класні керівники поінформували вчителів про учнів у яких немає доступу до мережі Інтернету. Такі учні в телефонному режимі отримували завдання від учителів.

1.5.Вчителі-предметники додатково вели запис програмового матеріала та оцінок здобувачів освіти  в  електронних журналах на платформі NZ.UA «Нові знання».

Але проблем було багато: перебої з інтернетом, а то й ,взагалі ,його відсутність, недостатня кількість комп’ютерної техніки чи гаджетів  в сім’ї для роботи учнів у синхронному режимі, несвоєчасність підключення до зум-конференцій учнями, несвоєчасне та неякісне виконання домашніх завдань учнями та інші…Це ті проблеми, з якими зіткнулися учасники освітнього процесу під час дистанційного навчання, які на думку педагогів школи стали першопричиною низьких  показників навчання.

А ще проблемою низького показника якості знань  є низька мотиваційна основа в здобувачів освіти , недостатній моніторинговий супровід навчально-виховного процесу, відсутня система роботи зі слабовстигаючими здобувачами освіти й дітьми, які пропускають заняття через хворобу, недостатній зв'язок учителів-предметників з класними керівниками, батьками.

У 2021-2022 навчальному році наш заклад освіти в стратегії  поставив перед собою цілі щодо політики і процедури забезпечення якості освітньої діяльності .Об’єктами нашого дослідження ми обрали  освітнє середовище та систему оцінювання освітньої діяльності здобувачів освіти.  Методами збору інформації є опитування: через  анкетування учасників освітнього процесу (педагогів, учнів, батьків); • інтерв’ю (з педагогічними працівниками, представниками учнівського самоврядування); • фокус-групи (з батьками, учнями, представниками учнівського самоврядування, педагогами); Вивчення документації: • річний план роботи, протоколи засідань педагогічної ради, класні журнали тощо; Моніторинг: • навчальних досягнень здобувачів освіти; • педагогічної діяльності. Я прошу батьків активно долучитися до цієї роботи. Щоб разом розібратися в проблемах, які є на сьогоднішній день.

Продовжуючи тему навчального процесу хочу сказати, що у 2020-21 навальному році рішенням педагогічної ради було запроваджено  Положення про індивідуальну форму освіти та Положення про інституційну форму освіти(очну денну та мережеву) Трифонівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Це означає , що за заявою батьків та рішення педагогічної ради ваша дитина може здобувати освіту за сімейною, екстернатною формою та освітнім патронажем. Проаналізувавши спроможність закладу  в задоволенні потреб в наданні освітніх послуг  інституційних форм, ми зупинилися на очній денній та мережевій. Ні заочної , вечірньої форми навчання заклад освіти надавати не спроможний.

В період карантинних обмежень працюємо, використовуючи технології дистанційного навчання.

2. Педагогічна діяльність працівників закладу освіти

    Учителі закладу освіти в своїй діяльності  використовують освітні технології, спрямовані на оволодіння здобувачами освіти ключовими компетентностями та наскрізними уміннями, забезпечують реалізацію індивідуальних освітніх траєкторій. Відповідно до робочого плану школи на 2020/2021 н. р., внутрішньої системи забезпечення якості освіти, адміністрацією закладу здійснювався  контроль за виконанням навчальних планів і програм за І, ІІ семестри та в кінці поточного навчального року. Контроль проводився в три етапи (попередній, постійний, підсумковий) за таким планом:

- Готовність календарних планів учителів-предметників, їх відповідність вимогам навчальних програм (до 10 вересня 2020 р.).

, - Облік пропущених учителями уроків, заміна уроків (постійно).

- Проведення контрольних, практичних, лабораторних робіт, тематичних оцінок тощо (1 раз на місяць).

 - Виконання навчальних програм за записами в класних журналах (26-29 грудня 2020р., 25-29 травня 2021р.).

    Основними засобами отримання інформації стало вивчення навчальної документації, персональні звіти вчителів в розрізі предметів та класів, співбесіди з учителями - предметниками. В основу аналізу стану виконання навчальних програм та навчальних планів покладені такі документи: 1.інструктивно-методичні рекомендації щодо вивчення навчальних дисциплін у 2020/2021 н.р.;

2.Інструкція з ведення класного журналу учнів 5 – 11(12)-х класів загальноосвітніх начальних закладів (наказ МОНУ № 496 від 03.06.2008р.); 3.Інструкція щодо заповнення Класного журналу для 1-4-х класів загальноосвітніх навчальних закладів (наказ МОНУ № 412 від 08.12.2015р.); 4.навчальні програми;

5.календарні плани вчителів-предметників;

6.класні журнали;

7.журнал пропущених та замінених уроків;

8.узагальнена звітна інформація вчителів.

   Через святкові дні (14 жовтня, 25 грудня, 8 березня, 01 та 09 травня) та дистанційне навчання, виконання навчальних планів та програм було здійснено за рахунок ущільнення. Адміністрацією закладу було проведено детальну звірку щодо корекції навчальних планів з кожним учителем, складено відповідні таблиці. Результати перевірки свідчать, що відставання або невиконання навчальних планів немає, навчальні програми за І семестр та навчальний рік в цілому виконано за рахунок дистанційного навчання, про що видано відповідні накази.

      Адміністрацією закладу двічі на рік у вересні та січні (на початку навчальних семестрів) проводиться перевірка календарно – тематичного планування з навчальних предметів на І та ІІ семестри навчального року. Крім планування перевіряються графіки контрольних робіт на семестри, якість оформлення документів, їх відповідність освітній програмі закладу, навчальним планам та програмам, шляхи ущільнення навчального матеріалу у випадках випадання окремих вихідних та святкових днів, карантинних заходів.

Переходячи до аналізу якісного складу та

освітнього рівня педагогічних працівників. Хочу зазначити, що

відповідно до Законів України «Про освіту», «Про  повну загальну

середню освіту», «Типового положення про атестацію педагогічних

працівників», затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України

від 06.10.2010 № 930, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України

14.12.2010 за № 1255/18550 у 2020-2021 навчальному році здійснювалась

курсова перепідготовка педагогічних працівників при комунальному вищому навчальному закладі Херсонській академії неперервної освіти у  очній та дистанційній формі. Курсова перепідготовка здійснювалася відповідно до графіка, який складається на кожний рік та затверджується педагогічною радою. Згідно з Порядком підвищення кваліфікації педагогічних працівників курсову перепідготовку потрібно проходити щороку. Атестація педпрацівників здійснюваласявідповідно до перспективного плану атестації педагогічних кадрів з метоюстимулювання цілеспрямованого безперервного підвищення рівня

професійної компетентності педагогічних працівників, росту їх

професійної майстерності, розвитку творчої ініціативи, підвищення

престижу й авторитету, забезпечення ефективності освітнього процесу.

У 2020-2021н.р. атестувалося троє  педагогычних працывникыв:

- Стрельченко С.С.., учитель математики та інформатики, атестувалася на

відповідність раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст

першої категорії»;

- Сабат А. М.., учитель англійськоїмови , атестувалася на встановлення  кваліфікаційної категорії «спеціаліст вищої категорії»;

- Верхогляд Л. М.., учитель початкових класів, атестувалася на відповідність раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст першої категорії» та присвоєння педагогічного звання «старший учитель».

На кінецьи 2020-2021 н.р. якісний склад педагогічного колективу становить:

Всього педагогічних працівників - 16

Із них мають кваліфікаційну категорію “спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії ” – 3;

 кваліфікаційну категорію “спеціаліст першої кваліфікаційної категорії”-7;

кваліфікаційну категорію “спеціаліст другої кваліфікаційної категорії”-1;

кваліфікаційну категорію “спеціаліст – 1;

молодший спеціаліст - 4

Педагогічне звання :  “Учитель-методист ” – 1;

 “Старший учитель ” – 3

 Потреба в педагогічних кадрах на 2020/2022 роки

Учитель хімії.

Аналіз якісного складу та освітнього рівня педагогічних працівників

школи дозволяють зробити висновок про можливість проведення

освітнього процесу на високому рівні.

 

Обдарована дитина.

 Для реалізації шкільної програми з питань роботи зі здібною та обдарованою молоддю в школі створена певна система роботи:  щорічно оновлюється банк даних про обдарованих дітей.

Звичайно, пандемія внесла свої корективи, тому другий рік поспіль не

проводився ІІ етап предметних олімпіад. Та все ж у жовтні відбувся

шкільний етап олімпіад з базових дисциплін, в яких взяли участь  учнів закладу.

Учні школи брали участь у ІІ етапі Міжнародного конкурсу з

української мови ім. П. Яцика (3-9 класи), СабатД. -3 місце, отримала  та Ємчицька В.- 3 місце.  

Всеукраїнська інтернет-олімпіада з математики на платформі  «На урок». Змагання з усного рахунку Прангліміне на платформі Міксіке

Всеукраїнський конкурс юних дослідників «Кристали» імені Євгена Гладишевського (Сабат Дарина, 4 кл.,середня вікова категорія, назва роботи “Вирощування кристалу “Among Us”  з лимонної кислоти у домашніх умовах”)

- Диплом ІІ ступеня у Всеукраїнському конкурсі-виставці декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва “Пригоди веселого кота” в номінації «Сувенір» (учениця 4 класу Сабат Дарина)

-Конкурс з англійської мови «Гринвіч-2020» (20 учасників)

Конкурс The Project Competition 2021 від Oxford University Press (учасники шкільного рівня: учні 10 -11 класів; відправлено на конкурс роботи: Шевченко А., Макарова Є.)

Обласний заочний конкурс від МАН «Пізнаючи грані англійської мови» (Турченко Ірина  - 11 кл., учасниця у номінації «фігурні вірші», 2020 р. - І місце).

- Всеукраїнська інтернет-олімпіада з англійської мови  «На урок»

- щорічний обласний конкурс –виставка новорічних та різдвяних композицій «Альтернативна ялинка» (Уманський А., шкільний рівень)

Участь у районному етапі обласного конкурсу декоративно-прикладного мистецтва «Сміється писанка у всій своїй красі» в номінації «Великодня композиція»  (Сабат Д., 4 кл. - ІІ місце)

Обласний заочний конкурс від МАН «Просто додай води» (Сабат Дарина  - 4 кл.,  2021 р. - І І місце)

конкурс "Наша земля-Україна" - Ревко Я. (ІІІ м.), Барвограй -Ревко Я., Мошкало М.,"Скадовськ збирає друзів"-Ревко Я. зайняла І місце.

" Акварелі райдуги" номінація - природа рідного краю Мошкало М. 9 кл. І ступінь., "Я - дитина маю право" Мисенко С. 7 кл.ІІ ст., " До зірок- впевнений крок" Луткова Ж. 7  кл. І ст.

 

Виховна робота

 

Виконуючи завдання і реалізуючи основні принципи виховної роботи,

педагогічний колектив закладу освіти протягом 2020 – 2021 н. р.

орієнтувався на нормативно-правову базу з питань виховної роботи.

В зв’язку з пандемією, що спричинена поширенням коронавірусної

хвороби COVID-19 та впровадженням карантинних обмежувальних

заходів, освітній процес закладу був організований відповідно до

постанови № 50 Головного державного санітарного лікаря України від

22.08.2020р. та постанови №4 від 23.04.2021р. «Про затвердження

протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв'язку

поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)». Усі заходи протягом

року проведені з дотриманням усіх правил соціального дистанціювання.

На виконання Державної Програми «Основні орієнтири виховання

учнів 1 – 11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів» у закладі

сплановано систему заходів різного спрямування із забезпеченням

виконання завдань, які є метою сучасного освітнього процесу: 

формування громадянина, патріота, інтелектуально розвиненої, духовно і

морально зрілої особисті, готової протистояти асоціальним впливам,

справлятися з особистими проблемами, творити себе та оточуючий світ.

Для реалізації згаданої вище Державної Програми був розроблений

план виховної роботи закладу освіти та плани виховної роботи класних

керівників відповідно до таких ціннісних орієнтирів:

 

 Ціннісне ставлення до себе.

 Ціннісне ставлення до сім′ї, родини, людей.

 Ціннісне ставлення до праці.

 

 Ціннісне ставлення до природи.

 Ціннісне ставлення до мистецтва.

 Ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави.

Стрижнем виховного процесу в 2020 – 2021 н. р. є національно –

патріотичне та громадянське спрямування.

Над реалізацією мети і завдань виховної роботи в школі працює 11

класних керівників, та

заступник директора з виховної роботи.

Колектив закладу керувався головним завданням – виховати морально

здорову, духовно багату, різнобічно розвинуту людину, яка поважає й

любить рідну землю, культуру свого народу; громадянина правової

держави, який знатиме й поважатиме закони, любитиме Україну,

орієнтуватиметься в сучасному політичному житті й буде готовий

працювати заради процвітання своєї країни.

Протягом року у виховній роботі закладу суттєво підвищено рівень 

превентивної роботи, національного та патріотичного виховання,

важливим елементом якої є організація виховної роботи відповідно до

оновленої системи учнівського самоврядування, яка опирається на

положення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри

«Сокіл» («Джура»).

Важливим є те, що більшість подій та заходів, що проходять в закладі,

висвітлюються на сторінках  саціальних мереж

Фейсбук та Інстаграм. Це дає можливість систематично інформувати батьків та

громадськість про проведену роботу в школі. Адже через карантинні

обмеження дана група осіб не може бути фізично присутня під час їх

проведення.

Протягом навчального року було створено та розміщено на вказаних

Інтернет-ресурсах фото-звіт виховних заходів та відеоролики, зокрема до Дня працівника освіти, святкування Нового року, онлайн-концерти до Дня 8 Березня , 30-річчя незалежності України.

 

Досить серйозно у закладі розвивається волонтерський рух.

На початку грудня в закладі проведена акція «Твори добро, бо ти -

Людина» до  Міжнародного дня людей з інвалідністю.

Діти та працівники школи організували збір коштів для матеріальної підтримки сім’ї, де виховується хлопчик із особливими освітніми потребами.

Щотижня класними керівниками проводяться години спілкування та

інформування. Також наш заклад освіти постійно долучається до

відзначення усіх пам’ятних та знаменних дат та до всіх заходів, що

проходять в нашій територіальній громаді.

.

Враховуючи карантинні обмеження, у новому форматі пройшло

цьогоріч і святкування Останнього Дзвоника. Захоплюючим для дітей 1 класу став квест «Відшукай дзвіночок».

  1. Забезпечення комфортних і безпечних умов навчання та праці

1.1.1. Трифонівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів (далі ЗО) функціонує у  типовій будівлі  та  має окрему будівлю спортивної  зали . Рік побудови  приміщення закладу та спортивної зали:1970 . Будівлі закладу  50 років, тому  після призначення від 19 червня 2020 року звернулася  з клопотанням до колишнього депутатського корпусу Трифонівської сільської ради для виділення коштів в сумі 20 тис. грн. для поточного ремонту. На виділені кошти було придбано будівельні матеріали. Працівниками школи та батьками було  пофарбовано коридори першого та другого поверхів, актова зала, їдальня, харчоблок, відремонтовано підсобне приміщення для зберігання овочів, здійснено проведення нової магістралі водогона та підключення до водонапірної вежі За кошти, які заклад освіти отримав як матеріальну допомогу від ВК «Сільська родина» в сумі 14 тис. грн. для ремонту , восени було відремонтовано надвірні туалети:  дах, стелю, двері та вікна.

 Для того щоб забезпечити належне укомплектування 1 класу НУШ 2020 року, мною було написано лист-прохання до керівництва компанії ДТЕК щодо виділення коштів для придбання комп'ютерної техніки. На виділені кошти заклад придбва  короткофокусний проектор та комплектуючих до них  , ламінатор та принтер на  загальну суму 23 тис.674,64 грн.

 В листопаді 2020 року за кошти освітньої субвенції  було придбано та замінено котли для твердого топлива  за кошти осітньої субвенції .

 У грудні 2020 року за благодійні  кошти компанії ДТЕК в кабінети учнів 1 та 2 класів було придбано стінки універсальні  «Школа-Сад». Комплект пуфів «Райдуга»  та  пластикові лотки для роздаткового матеріалу на суму 32 тис.268 грн. У какбінет учнів 4 класу – телевізор «ХІОМІ»  4А 32 на суму 4 тис.723 грн.

       Територія школи охайна, чиста, відсутні нагромадження сміття та будівельних матеріалів, систематично проводиться прибирання території школи технічним персоналом школи, періодично оглядається завідуючою господарством.

      Але, разом з тим, варто зазначити що:

 алейка до школи в незадовільному стані, не освітлюється у вечірній та нічний час;

- територія школи потребує 100 відсоткового огородження, тому що є доступ для несанкціонованого заїзду транспорту;

- територія, де проводиться лінійки,  потребує осучаснення та встановлення бруківки;

- потребує поточного ремонту будівля школи зовні;

- потребує капітального ремонту дах спортивної зали школи;

- ремонт каналізаційної системи і часткова заміна сантехніки у внутрішніх вбиральнях;

- обрізка сухих верхівок тополь, які є на території закладу.

Які були зроблені мною, як директором школи, кроки для вирішення цих проблем.

Трифонівська ЗОШ І-ІІІ ступенів подала заявку на участь у конкурсі міні-грантів «Громада своїми руками» , який проводиться в рамках співробітництва між компанією ДТЕК і села Трифонiвка. Ініціативною групою розроблено з проєка:т «Реконструкція шкільних вбиралень для хлопчиків та дівчаток» , де передбачено усунення невідповідностей вимогам Санітарного регламенту, «Алейка до школи» та «Обладнання шкільного майданчика «Кіндерленд».

15 липня були оголошенні проєкти –переможці: «Доріжка до школи» , «Обладнання шкільного майданчика «Кіндерленд» та виділено кошти в сумі 80 тис.грн. для їх реалізації. Бюджет проєкту  «Доріжка до школи» становить :

 

з/п

      Назва видатків

Розрахунки по даним видаткам

Загальна         сума

Запитувана сума, грн.

Внесок з інших джерел

Власний внесок

1

Виготовлення та розклеювання оголошень

20 х  15 грн = 300грн

300,00

 

 

300,00

2

Придбання тротуарної плитки

127,5м.кв. х 250 грн = 31875,00 грн

 

31875,00

31875,00

 

 

3

Придбання бордюра тротуарного 500*200*50

510 шт.х 80,00 грн =40800,00грн.

40800,00

40800,00

 

 

4

Цемент М500

100м. х 73,25 грн =7325,00 грн

7325,00

7325,00

 

 

5

Придбання гранвідсіву та доставка

27 т х 540,00 грн = 14580,00 грн

14580,00

 

14580,00

 

6

Придбання піску та доставка

20 т. х 479,25 грн = 9585,00 грн

9585,00

 

9585,00

 

7

Демонтаж  старої асфальтної доріжки

127,5м.кв. х 60грн =7650,00 грн

7650,00

 

 

7650,00

 

Всього :

 

110465,00

80000,00

24165,00

6300,00

 

Термін реалізації проєкту 15 листопада 2021 року

У рамках програми соціального партнерства  компанія ДТЕК, сонячна станція якої знаходиться на території нашого села,  виділила 350 тис. грн. для капітального ремонту даху та роздягалень.

  

Важливою складовою збереження здоров’я дітей є збалансоване

харчування, організації якого у роботі закладу освіти надається великого

значення. Харчуванням було  охоплено  приблизно 50 %, з них:

- 5 учнів пільгових категорiй, якi мають право на безкоштовне

харчування вiдповiдно до чинного законодавства України

(вартість харчодня 16 грн. для учнів від 6 до 10 років та 22 грн для учнів більше 10 років );

Налагоджено контроль за дотриманням на харчоблоці санітарних вимог

щодо обладнання, прибирання, миття посуду, видачі готової їжі.

Їдальня в належній кількості забезпечена миючими та дезінфікуючими

засобами, проводиться щоденне прибирання з дезінфекцією та

генеральне прибирання відповідно до санітарних правил та вимог,

посуд миється із застосуванням дозволених миючих засобів.

Шкільним автобусом здійснюється підвіз 25 учнів .

Господарська діяльність

Кожен рік виконуються капітальні та косметичні ремонти, є висновки

державної санітарно –епідеміологічної служби про відповідність

приміщень вимогам санітарних норм і правил, дозвіл пожежної частини,

протоколи замірів опори ізоляції електромережі. Адміністрацією школи

приділяється достатньо уваги естетичному вигляду закладу освіти.

Коридори, фойє школи поступово поповнюються новими сучасними

стендами. Подвір'я  школи завжди прибране, доглянуте. Силами

адміністрації, педагогів, робітників адміністративно-господарчої частини

та учнів приміщення та територія школи підтримується на належному

санітарно-гігієнічному рівні, відрізняється чистотою та охайністю.

Проводиться скошування трави на газонах, винесення і періодичне

вивезення сміття з території школи.

У діяльності закладу освіти  забезпечується прозорість, відкритість,

демократичність управління. Важливою умовою успішної діяльності

школи є чітке, конкретне планування освітнього процесу школи.

Воно забезпечує цілеспрямованість у роботі всіх підрозділів, створює

умови для організації роботи педагогічного та учнівського колективів,

раціонального використання часу. Плануємо проведення реальних і

оптимальних заходів, які можна провести і які забезпечують рівномірний

ритм роботи закладу протягом року.

Головні завдання закладу освіти на наступний навчальний рік:

-подальша реалізація Державних стандартів загальної освіти;

-створення умов для поліпшення якості освітніх послуг, особистісної

реалізації змісту освіти, індивідуалізації навчання, забезпечення

практичної спрямованості освіти шляхом залучення найкращого

педагогічного досвіду, розвитку й оптимального використання

матеріально-технічної бази школи;

-забезпечення умов якісної підготовки учнів до зовнішнього незалежного

оцінювання;

-забезпечення стовідсоткового оволодіння інформаційно-

комунікаційними технологіями всіма педагогами відповідно до нового

Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти;

-формування освітнього простору та позитивного іміджу закладу;

-створення „ситуації успіху” для кожного учня;

-створення здоров’язбережувального середовища шляхом упровадження

здоров’язбережувальних технологій навчання й виховання, дотримання

санітарно-гігієнічного режиму, упровадження ефективних методів

впливу з метою формування в учнів та їхніх батьків цінності

здоров’я, створення умов для запобігання шкідливим звичкам, дитячій

бездоглядності, підлітковій злочинності;

-виявлення обдарованих учнів, створення умов для розвитку здібностей

школярів, залучення їх до світових освітніх стандартів;

-формування конкурентоспроможного випускника закладу освіти в

умовах глобалізації освітнього простору;

-формування у кожного учня потреби до саморозвитку та

самовдосконалення;

-виховання почуття глибокого патріотизму, взаємоповаги, добра та

справедливості;

-зміцнення матеріально-технічної бази школи.

Наше завдання – продовжити незворотні позитивні тенденції

розвитку закладу освіти. Переконаний, що спільними зусиллями наша

школа буде набувати нових барв. Інакше не можна – наше надійне

майбутнє народжується в якості сьогоднішньої роботи. Висловлюю всім

вдячність за творчу і сумлінну співпрацю. Сподіваюся, що набутий вами

досвід вирішення освітніх проблем забезпечить успішну практичну

реалізацію завдань і викликів, які стоять перед нашою школою.